Sibelga over de Anderlechste Haard:

22-06-15

"Warm water opnieuw uitvinden hoeft niet"

 

Tussen 2006 en 2008 voerde de Anderlechtse Haard een grondige renovatie uit van een gebouw in de wijk van de Mensenrechtenlaan. Tijdens de werken ging ook veel aandacht naar het beheer van het sanitair warm water in het gebouw.

 

"De hogerendementsketel op gas is exclusief voorbehouden voor het sanitair warm water"

 

Sami Naouar, ingenieur Verantwoordelijke Energie over de diverse warm water-aspecten van het renovatieproject :

“We hebben 20 thermische zonnepanelen geïnstalleerd om het water voor te verwarmen. In de zomer kunnen we daarmee bijna volledig tegemoetkomen aan de vraag van de huurders en kan het water ook voldoende op temperatuur worden gehouden. Dat was nagenoeg het geval in 2014.

 

Daarnaast plaatsten we ook een hoogrendementsketel op gas, een model van de nieuwste generatie. Die is exclusief voorbehouden voor sanitair warm water, want we kozen ervoor om de twee netwerken -verwarming en sanitair warm water- te scheiden. Zo kunnen we heel nauwkeurig het verbruik én de bijhorende kosten opvolgen.”

 

De beheerders hadden ook oog voor het onderhoud van cruciale elementen zoals de boilers voor warm water, de circulatiepompen en de regeling van de installatie. “Ook daar kwamen we tot mooie besparingen in het energieverbruik. Ten slotte nog dit: ’s nachts verlagen we lichtjes de circulatietemperatuur van het water (van 58 naar 53°C). Alleen tijdens de uren dat er minder vraag is, tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends. Die maatregel heeft dus geen effect op het comfort van de gebruikers, maar wel op het energieverbruik.”

 

En minder verbruik leidt uiteraard tot minder lasten voor de huurders!

Source

Terugkeren naar de lijst met Nieuwsberichten