Informatiesessies

Informatiesessies

Onze bedoeling is de vragen van elke kandidaat-huurder zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarom organiseren we informatiesessies voor de kandidaat-huurders. Deze sessies zijn bedoeld om de kandidaat-huurder bij te staan tijdens het inschrijvingsproces. Elke deelnemer ontvangt dus administratieve ondersteuning.
Ze vinden plaats op  maandag om 9.00 uur, 32 Victor Rauterstraat.


Naast de administratieve begeleiding wordt er ook heel wat informatie verstrekt zodanig dat iedereen beter geïnformeerd wordt.

Wij nodigen dus iedereen die zich als kandidaat-huurder bij de Anderlechtse Haard wenst in te schrijven uit om naar een van onze informatiesessies te komen.
 

Vanaf 18 Juli tot en met 15 Augustus 2016 zullen de zittingen van  donderdagavond niet doorgaan. We blijven wij telefonisch bereikbaar voor een afspraak of tijdens de permanenties op site.

Bent u reeds ingeschreven bij de Anderlechtse Haard?

U kunt ons bezoeken van maandag tot donderdag van 9.00 tot 12.00 uur, of ons bellen op het nummer 02/556.77.77.
Een team van twee personen staat tot uw dienst om uw vragen te beantwoorden en u te informeren over de vorderingen in uw dossier.

Dringende aanvragen

Dringende woningaanvragen worden gereglementeerd volgens artikel 11 van het huurbesluit. Deze aanvraag kan worden ingediend bij elke huisvestingsmaatschappij die u hebt gekozen bij uw inschrijving.
Het beheer ervan verschilt echter van maatschappij tot maatschappij. Bij de Anderlechtse Haard moet u voorafgaandelijk een schriftelijke aanvraag indienen. Vervolgens wordt u uitgenodigd op een informatiesessie die wordt verstrekt door een van onze maatschappelijke werkers. In de loop van deze informatiesessie ontvangt u ook informatie over andere manieren om een woning te vinden in afwachting van uw sociale woning.

De overeenkomst met het OCMW

De Anderlechtse Haard sluit elk jaar een overeenkomst met het OCMW van Anderlecht voor een deel van de woningen die vrijkomen en opnieuw verhuurd worden. De voorvereiste om een aanvraag in te dienen bij het OCMW is dat men als kandidaat is ingeschreven bij de Anderlechtse Haard, met een kandidatuurdossier dat in orde is.

Welke woningen kan de Anderlechtse Haard u bieden?

Type woning Aantal
Studio/flat 163
Appartement met 1 kamer 1.330
Appartement met 2 kamers 1.110
Appartement met 2 kamers voor gehandicapte personen 8
Appartement met 3 kamers 454
Appartement met 4 kamers 9
Appartement met 5 kamers 4
Huis met 2 kamers 44
Huis met 3 kamers 382
Huis met 4 kamers 39
Huis met 5 kamers 1
Totaal 3.544